Hogyan változott a DVTK játéka Kuznyecov leváltása után?

Megosztás

Ilyen a szurkolói elemzés a DVTK stílusváltásáról. Pro és kontra vélemény, de egy biztos, Radenkovics vezetésével továbbra is veretlen a Diósgyőr. Hátrafelé már nemigen kell tekintgetnünk.

Az elemzést az 1910.hu szerkesztőjének köszönhetjük.

– Bár nem volt különösebben feszült a hangulat, az egyik legfontosabb meccsünkre készültünk, egy esetleges vereséggel ugyanis még lett volna okunk hátrafelé tekintgetni, a győzelmünkkel azonban valószínűleg nem kell már különösebben izgulnunk az elsőosztályú tagságunk miatt.

– Jó eséllyel egy olyan csapatot taszítottunk közelebb a kieséshez, amelynek semmi keresnivalója sincs az NB1-ben, a keret, a “tábor”, a stadion, a történelmük (ami nincs) sem igazolja, hogy helyük lenne a magyar első osztályban. Az egyetlen, ami mellettük szólhatott, hogy olyan közeli túra a kövesdi, mintha itthon játszanánk. Annak idején egy furcsa mérkőzésen elvették tőlünk a lehetőségét annak, hogy a pályán ünnepeljük az NB2-es bajnoki címet, a stadionavatónkról nem is beszélve, remélhetőleg a helyükre kerülnek, a másodosztályú csapatok közé, és ott is maradnak jó sokáig.

– A legutóbbi értékelő posztunkban írtunk arról, hogy nagy örömmel néznénk meg végre egy kétcsatáros felállást Diósgyőrben. Annak ellenére, hogy Vladimir Radenkoviccsal továbbra is veretlenek vagyunk, az új vezetőedző még mindig kísérletezget a játékosokkal, felállásokkal, ezúttal pedig a várva várt két csatár is ott volt a kezdőben, de nem az általunk remélt Szabó – Edomwonyi párossal, a nigériai center mellett Jurek tűnt fel középen. Igaz, ez annyiban logikusabb is volt, hogy az ilyen felállásoknál egy fizikálisan erős és egy mozgékony játékos egészíti ki egymást.

Érdekes módon ezúttal a támadósor mindkét szélén olyan játékos jutott szóhoz, aki eredetileg középső középpályásként érkezett Diósgyőrbe, Vancas idő közben bizonyította, hogy a szélen jobb teljesítményre képes, de lehet, hogy a tegnapi bajnoki után Bényei is a vonal mellett találja meg a helyét. Vancas főleg az első félidőben volt tarthatatlan, szinte akkor cselezte be magát a tizenhatoson belülre, amikor akarta, hol két védőn, hol egy lábai között fűzte át magát, sajnos a lövései, beadásai nem ültek, de még így is három kulcspassz fűződik a nevéhez. Az NB1 egyik legtechnikásabb szélsője, bármennyi pénzt is fog kérni a szerződéshosszabbításáért, remélhetőleg a fiatalpercekért kapott 660 millió forintból áldozunk majd rá. Bényei talán még nála is meggyőzőbben teljesített, kiosztott két kulcspasszt, az egyiket Szabó hajszál híján befejelte, volt egy szép lövése, amit Piscitelli bravúrral védett, győztes gólt szerzett és kiharcolt egy kiállítást. Bízzunk benne, hogy megtaláltuk az új jobbszélsőnket, nálunk egyértelműen ő volt a meccs embere!
A két csatárt sajnos már nem tudjuk ennyire dicsérni, összesen 4 lövést jegyeztek (Edomwonyi 1, Jurek 3) de egyik sem talált kaput, Bright 8/8 párharcot nyert meg a földön, de ettől függetlenül is mindkét támadó cseréje indokolt volt. Jureken érződik az akarás, de idén nem ülnek úgy a lövései, mint az NB2-ben. A 60. perc környékén borítékolható volt a cseréje, szorgosan gyűlnek az ősszel elmulasztott fiatal-percek, lassan eljutunk oda, hogy a feltételek teljesítéséhez elegendő lesz egy fiatal kezdetése.

(…)

– Bár még csak alig pár hete van itt Vladimir Radenkovic, az lehet az érzésünk, egyre inkább sikerül a csapatának is átvenni a vezetőedzőből áradó nyugalmat. A tegnapi sikerünknek köszönhetően magabiztosan készülhetünk a Paks elleni bajnokira, majd az azt követő válogatott szünetre, amely után talán már láthatjuk a “végleges” formációt és kezdőcsapatot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek